Otroci pojejo

otroci pojejo 1

8. sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo! Najboljši pevci so doma tam, kjer otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo!

Polfinalisti projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo

Dobili smo polfinaliste projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Zdaj ste na vrsti vi! Za otroka, ki vas je s svojim petjem najbolj prepričal, lahko glasujete pod zaporedno številko, ki je zapisana v videu ozrioma fotogaleriji.

Glasovalne linije se odprejo 24. junija, glasovanje pa je preko SMS možno do 10. julija, do polnoči. Glasujte za vašefavorite in skupaj izberimo zmagovalca 8. sezone uspešnega slovenskega projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo!

Finaliste bomo spoznali 15. julija, na finalnem nastopu pa se bodo pomerili 20. avgusta, na Ptuju.

1. polfinalna oddaja

8. oddaja: OŠ Dramlje

7. oddaja: OŠ Dobje, OŠ Nazarje in OŠ Dobrna

6. oddaja: OŠ Žalec, OŠ Petrovče, OŠ Griže, OŠ Liboje in OŠ Šempeter

5. oddaja: OŠ Braslovče in OŠ Štore.

4. oddaja: OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki in OŠ Vitanje.

3. oddaja: OŠ Rečica ob Savinji in OŠ Polzela.

2. oddaja: OŠ Primoža Trubarja Laško in OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice.

1. oddaja: OŠ Ljubečna, OŠ Hudinja in OŠ Lava.


Projekt “otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo” zasleduje enega najpomembnejših ciljev nacionalne kulturne filozofije. Spodbuja mladostniški talent in ustvarja realno  priložnost h kakovostni glasbeni produkciji za razvoj in obstoj vseh oblik slovenske glasbe.

Tudi osma sezona projekta je pravljična! Zavedajoč se vsega kar nosi epidemija Covid-19, z vso odgovornostjo pripravljamo natečaj, ki bo otrokom in zdravju prijazen. V tokratni sezoni se bomo vrnili na teren v primeru zmanjšanja nevarnosti okužb. Še zmeraj bomo tedensko pripravljali šolske nastope in prireditve brez stikov. Vsak otrok bo dobil svojih "pet minut slave” na radiu. Prvi nivo, torej osnovno šolske prireditve, bodo postale radijska oddaja, kjer bo vsak otrok v varnem okolju odpel svoj nastop. Skladbe se bodo predvajale na radiu, vsi nastopi pa bodo vidni na uradnih Facebook in Youtube profilih Radia Celje in Radia Ptuj.

Zmagovalci iz posameznih kategorij bodo sodelovali na polfinalnem izboru. Prireditev se bo sklenila s super finalom, kjer bo nastopilo do 26 najboljših mladih pevk in pevcev iz posameznih izborov. Zmagovalca v obeh kategorijah bosta v sodelovanju s SAZASOM posnela lastno skladbo, ki se bo vrtela po radijskih kanalih Media 24.  Finalno prireditev bo posnela RTV Slovenija, ki bo predvajala dve 65 minutni tv oddaji.

Skupna želja naše medijske družbe, otrok, glasbenih pedagogov, lokalne skupnosti in širše javnosti je, da projekt postane vseslovenski in da se vanj vključi čim več osnovnih šol iz Slovenije. Iz leta v leto točno to natečaj tudi postaja, saj se projektu pridružuje čedalje večje število osnovnih šol. Zato Vas organizatorji projekta “OTROCI POJEJO SLOVENSKE PESMI IN SE VESELIJO” vabimo, da nam skupaj z  otroci iz Vaših osnovnih šol spišemo eno lepših zgodb glasbenega ustvarjanja otrok.

Več informacij na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam