Po dvajsetih letih je skladbo zapel prvič

Po dvajsetih letih je skladbo zapel prvič
Aktualno
Tipografija

Miki Vlahovič je v Jutranjem ritmu predstavil svojo novo skladbo Metulj. 

 Miki Vlahovič je glasbenik, ki ga poznamo kot del skupine Victory, hkrati pa je izkušen maček tudi na področju odnosov, saj je pred kratkim praznoval 25-letnico poroke. V zrelih letih ima tudi več časa za tenis s prijatelji. Pravi, da ima pri igri veliko prednost, saj je v mladih letih tekmoval v namiznem tenisu. Pri igri nasprotnika rad „sprovocira“, največkrat takrat, ko pri igri izgublja. »Psihološko lahko premagaš marsikoga,« je prepričan. Z Mikijem tenisa zagotovo ne bomo igrali, ga pa vseeno lahko spremljamo na igrišču in zanj navijamo.

miki vlahovic 1

Jutranjika Živa in Boštjan sta ga povprašala po drugih članih skupine Victory. Povedal je, da so kot skupina še vedno skupaj. Igrajo na porokah, maturantskih plesih, rojstnih dnevih in pišejo nove skladbe. Miki pa se je odločil, da bo poleg skupine spisal še svojo samostojno zgodbo. Vsi ga poznamo kot zabavljača, želi pa si, da ga spoznamo tudi v drugačni luči. Metulj je tretja samostojna skladba projekta Miki Vlahovič. S pisanjem glasbe se je spopadel s težkimi časi med epidemijo, ko s skupino niso imeli nastopov. Ogromno časa je preživel s svojo družino. Njegov najljubši del dneva je bil, ko so skupaj „kočerjali“ - jedli pozno kosilo oziroma zgodnjo večerjo.

miki vlahovic 2

Vzel si je čas zase in med pospravljanjem odprl prav poseben predal. Pesem Metulj je nastala pred več kot 20 leti. Takrat je izgubil očeta in ob tem težkem dogodku napisal in posnel skladbo, vendar moči, da bi jo zapel in predstavil javnosti, še ni imel. V tem času je skladbo še malo predelal in dodal zvok klarineta. S tem instrumentom lahko po njegovih besedah vidimo in slišimo let metulja.

Videospot za skladbo Metulj je zrežiral, posnel in zmontiral njegov sin Mark. Med drugim so snemali na Ljubljanskem barju, kjer jim je s kamero uspelo ujeti zadnje sekunde sončnega zahoda. Videospot si lahko pogledate na spodnji povezavi.

 

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam