»Samo skupaj smo lahko najboljši«

»Samo skupaj smo lahko najboljši«
Aktualno
Tipografija

Pred tremi meseci je vodenje Radia Celje prevzela dolgoletna voditeljica radijskega programa, televizijska voditeljica, novinarka in voditeljica prireditev Saša Pukl. Ker so v sedanjem hitro spreminjajočem se in vedno bolj konkurenčnem svetu edina stalnica spremembe, pri katerih imajo vedno večjo moč lokalno dogajanje in regijske novice, se je Saša takoj po prevzemu položaja lotila dela.

Katere so bile prve in po tvojem mnenju ključne spremembe?

sasa puklRadio Celje je odličen radio z dolgoletno tradicijo. Že desetletja je daleč najpomembnejši obveščevalec za celotno celjsko savinjsko regijo in ljudje delo vseh, ki delamo na Radiu Celje, zelo spoštujejo. Seveda se je treba modernizirati. Vsaka sprememba zahteva trezen razmislek, ki ne sme biti odvisen od naših želja in naših pogledov, ampak mora temeljiti na skrbni preučitvi situacije. Na Radiu Celje se bomo trudili, da bodo ljudje dobili še več informacij, še bolj aktivno se bomo vključevati v regijsko dogajanje, predvsem bomo poskrbeli, da bodo poslušalci z nami uživali, se smejali in da bomo z veseljem vsi skupaj prižgali radio ter se imeli »fajn«. Ker to je Radio Celje. Ne samo tisti, ki delamo program, ampak popolnoma enakovredno tudi poslušalci. Samo skupaj smo lahko najboljši in samo skupaj lahko pokažemo širni Sloveniji, kako srčni in pridni ljudje smo doma v naših koncih.

Prav osvežen program je razlog za odlične rezultate poslušanosti, ki jih je prinesla majska radiometrija.

Rezultati poslušanosti se dvigajo že nekaj mesecev. Seveda, to je tisto, česar se vsi na Radiu Celje zavedamo. Brez muje se še čevelj ne obuje. Vsi vemo, da je trdo in kakovostno delo edini ključ do uspeha. Dela se ne bojimo, kakovost programa pa na Radiu Celje ni bila nikoli vprašljiva. Smo dobri, smo kakovostni, smo tisto, kar poslušalci potrebujejo, in če bomo tako nadaljevali, bomo s poslušanostjo samo še rasli. Sicer pa je za nas glavno merilo, da se imamo vsi skupaj dobro. Da mi uživamo pri delu, poslušalci pa uživajo skupaj z nami.

Kje je ključ do uspeha sodobnega regionalnega radia?

Težko je govoriti samo o enem ključu. Veliko stvari je povezanih. Daleč najpomembnejši so vsekakor poslušalci. Oni so tisti, ki bodo povedali, ali je neka informacija koristna ali ne. Oni so tisti, ki so najboljši kritiki radia. Mi pa obljubimo, da bomo delali program, ki jim bo všeč.

Kako pomembno vlogo ima regionalna informacija in kakšno ima izbor glasbe?

Oboje je izredno pomembno. Danes je radio v veliki večini primerov ozadje. Kulisa, ki nam dela družbo in od katere dobimo najpomembnejše informacije, ki oblikujejo naše vsakdanje življenje. Na Radiu Celje se tega zelo zavedamo, zato ponujamo kakovostne, dobre in hitre informacije, na drugi strani ogromno truda vložimo tudi v glasbo, ki mora biti takšna, da jo poslušalci začutijo in se z njo povežejo.

Naloga urednika radia je podobna dirigiranju orkestra. V sinhrono in zvočno privlačno obliko je treba spraviti sinergije voditeljev programa, novinarjev, tehnikov, marketinga. Si zadovoljna s svojim »orkestrom«?

Orkester Radia Celje je fantastičen. Vsakodnevno drug drugemu dokazujemo, da smo res najboljši in da ni meja, če stopimo skupaj. Res bi lahko pohvalila čisto vsakega. Smo povezana, homogena ekipa, ki je pripravljena na čisto vse situacije.

Kakšna je po tvojem mnenju ključna naloga Radia Celje in kakšna je tvoja vizija?

Radio Celje nima samo ene naloge. Moramo obveščati poslušalce, moramo jih zabavati in spravljati v dobro voljo, moramo biti njihovi prijatelji in zaupniki. Naša vizija je ostati najpomembnejši medij v regiji, utrditi svoj položaj in s trdim delom poskrbeti, da bo vsak prebivalec naše regije ponosen na svoj radio – Radio Celje.

RC poslusanost

 

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam