Z vašo pomočjo smo obdarili rejniške otroke

Z vašo pomočjo smo obdarili rejniške otroke
Aktualno
Tipografija

Minuli petek je odgovorna urednica Radia Celje Tanja Seme v imenu naše medijske hiše in dveh donatorjev v Citycenter Celje dostavila darila za rejniške otroke. Gre že za dvanajsto leto dobrodelne akcije trgovskega središča v Celju, ki vsako leto uresničuje želje in riše iskrice v očeh otrok, ki jim je usoda začrtala težavnejšo življenjsko pot.

Skiro za Amarja, starega sedem let, je darovalo podjetje Skiroji.si, največja spletna trgovina s skiroji za otroke in odrasle ter z največjo ponudbo skirojev za trike. Dejan Kos, lastnik podjetja, pravi, da se je za sodelovanje v akciji odločil, da bi v prazničnih dneh izpolnil željo in otroku pričaral nasmeh na obraz. Podjetnik, ki je nesebično pomagal Amarju, pravi, da so zanj pravi prazniki, ko se zberejo družinski člani.
Na naš poziv, da nam z darili pomagate tudi bralci Novega tednika, se je prijazno odzvala Suzana Lužar Dobrinjanin iz Celja, ki je s knjigo o živalih in sladkim presenečenjem razveselila prav tako sedemletno Julijo. »Z največjim veseljem bom podarila knjigo, kajti tudi moj pokojni oče je odraščal v rejniški družini, ki mu je omogočila čudovito otroštvo. Naj bo to njemu v poklon in spomin z naše strani in na drugi strani v veselje otrok,« je zapisala darovalka.
Naša medijska hiša je razveselila sedemletno Adrijano, ki smo ji podarili voziček za punčke.
NT, foto: SHERPA

»Sočutje do otrok je letos še močnejše«
V celjskem Citycentru se v okviru humanitarnega sklada Citycentrovo srce vedno trudijo pomagati tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo.
»Ko smo pred več kot desetletjem razmišljali, komu bi lahko še posebej polepšali praznike ob koncu leta, se je porodila zamisel, da bi obdarili otroke, ki so zaradi različnih usod lahko prikrajšani. Naši obiskovalci so vedno pokazali, da so darežljivi, da imajo posluh tudi za skrite želje, tako da gre za edinstven projekt v Sloveniji, ko z roko v roki z našimi ambasadorji sodelujemo pri obdarovanju otrok iz rejniških družin iz celjske regije,« o edinstveni akciji pravi Darja Lesjak, vodja nakupovalnega središča.
Kakšen je odziv ljudi?
Decembrski, praznični čas povezujemo tudi z uresničevanjem želja in z obdarovanjem. Še toliko bolj pomembno se nam zdi, da darila prejmejo tudi tisti otroci, ki so doživeli grenko življenjsko izkušnjo. S pomočjo centrov za socialno delo v širši celjski regiji se vsako leto povežemo z rejniki. Otroci, ki živijo v rejniških družinah, stari od pet in deset let, narišejo svoje skrite želje. Tako je že dvanajst let. Z ambasadorji dobrote – našimi obiskovalci, pri čemer akcijo podpirajo tudi znani glasbeniki, novinarji, športniki, gospodarstveniki – smo doslej obdarili že več kot 1.700 otrok. Odziv je letos izjemen, kar pripisujem aktualnim posebnim razmeram, ko sta sočutje in empatija do otrok še bolj stopila v ospredje.
Kakšni so odzivi otrok, ki prejmejo darila?
Doslej so otroci iz rejniških družin prejeli darila od Božička na prednovoletnih srečanjih centrov za socialno delo, ki so se vedno potrudili, da je bilo vzdušje praznično, predaja daril pa toliko bolj nepozabna. Letos bodo poskrbeli, da bodo vsa darila dobili otroci na dom, in verjamem, da bo veselje v hiši.
Kaj si želite ob letošnjih praznikih?
Želim si, da bi ohranili motivacijo za prihodnje izzive in »mirno kri«. Spomnimo se, da so nas posebne razmere v tem letu v veliki meri zbližale in da so drobne stvari in trenutki tisti, ki nam bogatijo življenje.
Kaj želite obiskovalcem?
Obiskovalcem Citycentra Celje se želim zahvaliti za zaupanje in jim v imenu vseh naših partnerjev želim zdravje in srečo. In kot je nekoč dejal slavni Albert Einstein: »Najboljši način, da se razveselite, je, da razveselite nekoga drugega.«

Z VAMI V ŽIVO

Andreja Petrovič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam