Radio Celje je najbolj poslušan radio v regiji!

Radio Celje je najbolj poslušan radio v regiji! Foto: SHERPA
Aktualno
Tipografija

Po letu dni sprememb!

 

Radio Celje je po približno letu sprememb in vztrajnosti postal najbolj poslušan radio v regiji. Spremembe so se začele 5. avgusta lani, ko je radijsko taktirko prevzela izkušena in prekaljena radijka Tanja Seme, tudi voditeljica jutranjega programa, ki ga vodi s simpatičnim in z izkušenim voditeljem Boštjanom Odrom.

 

»V prvem letu se je spremenilo vse. Glasbena shema, ki si jo je odlično zamislil in jo na novo postavil glasbeni urednik Štefan Šarkezi, informativni program, ki je postal hitrejši, aktualnejši in bolj učinkovit, ter programska shema oz. način vodenja programa že znanih in novih radijskih moderatorjev. Podatek, ki nikakor ne sme biti skrit in zamolčan, je, da je Radio Celje v letu z 18 tisoč poskočil na 26 tisoč poslušalcev, kar pomeni dvoje. Da je ubral pravo pot in da se pri tej številki nikakor ne bo ustavil,« pravi odgovorna urednica Radia Celje Tanja Seme, ki se dobro spominja prvih dni urednikovanja, ko je bila zasuta z vprašanji poslušalcev, kaj se na radiu dogaja.

 

Tanja, tudi sama se spomnim, kako si poslušalcem po telefonu odgovarjala, da tudi pralnega stroja po 30 letih uporabe najbrž več nimajo istega.

 

Poslušalcem sem na najbolj razumljiv način skušala pojasniti, zakaj je na Radiu Celje prišlo do sprememb in zakaj so te nujne. Zanimivo je bilo predvsem, da so poslušalci spremembe vzeli zelo osebno, zato smo jim skušali na čim bolj enostaven način tudi razložiti, da radio brez sprememb ne bo preživel. To je podobno, kot če bi človek imel 60 let enako pričesko. Ni več zanimiva in počasi postane dolgočasna. Dobra bi bila le za peščico tistih, ki se bojijo sprememb z izgovorom »ziher je ziher«. Je pa res, da sta vsaka sprememba in vsak začetek težka, ker ne veš, kaj te čaka in ali to, kar delaš, delaš prav. A ker smo vsi verjeli, da nam bo uspelo in da bodo ljudje prej ali slej zaznali, začutili in sprejeli to pozitivno spremembo kot dobro in učinkovito, je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo poslušanost začela vzpenjati. Na srečo nismo čakali dolgo. Najbolj me veseli, da nismo izgubili zvestih prijateljev, poslušalcev in da smo pridobili ogromno novih. Vsi pa nam seveda pomenijo največ.

 

Je recept za uspeh tudi povezanost vseh, ki program ustvarjate?

 

Da, res je. Vsi na Radiu Celje smo ena velika družina. Od radijskih moderatorjev, novinarjev, tehnikov, komerciale in seveda poslušalcev, brez katerih si ne predstavljamo biti radio. Veseli nas predvsem, da je naša radijska družina vsak dan večja. Na eno od štirih frekvenc Radia Celje vsak dan preklopijo novi poslušalci ali se na naše frekvence vračajo tisti, ki že dolgo niso preklopili na radio s 66-letno tradicijo.

 

Boste to številko, ki je res ni mogoče spregledati, združeno z izjemno poslušanostjo, tudi kako proslavili?

 

19. septembra bomo nazdravili dvema šesticama tudi s koncertom, ki ga pripravljamo za naše prijatelje poslušalce, upamo le, da nam je do takrat »korona« ne bo spet preveč zagodla. Več o tem dogodku vam bomo zaupali v prihodnjih dneh, za zdaj velja samo, da si ta datum rezervirate za koncert leta z Radiem Celje.

 

Kakšni so načrti?

 

Na to vprašanje je vedno težko in nehvaležno odgovarjati. Lagala bi, če bi rekla, da si ne želimo še več. Več poslušalcev, več uspeha, več dobrih rezultatov. Se pa obenem popolnoma zavedamo, da je za to treba nekaj storiti. Skoraj nikoli me ni prevaral občutek, kaj je prav in kaj ne. Če nekaj delaš z veseljem in verjameš, da bo dobro ne samo zate, ampak tudi za druge, potem delaš prav. Naj bo to odgovor na vprašanje, kako naprej. Z dobro voljo, zanosom, dobro energijo in s sodelavci, ki vse to imajo in vse to delijo s poslušalci. Mislim, da je to prava kombinacija. Biti pristen, dobro delati ter deliti dobre občutke in vibracije. Vsega tega ne bo težko doseči, dokler bo Radio Celje – Vedno z menoj.

 

MRL

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam

Prireditvenik